Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Συνοικισμός Στραντζαλιωτών

Στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, υπάρχει ο συνοικισμός, στον οποίο εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες της Στράντζας με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Τα σπίτια που βρήκαν εκεί για να μείνουν, χτίστηκαν από το κράτος, τον εποικισμό, ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό. Πρόκειται για μικρών διαστάσεων σπίτια, κατάλληλα να στεγάσουν οικογένειες και να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες των ενοίκων για στέγαση, έπειτα από τον μακρύ δρόμο της προσφυγιάς. 
Η πρώτη από τις οδούς με τα περισσότερα σπίτια είναι η οδός Κωνσταντινίδη. Το γωνιακό σπίτι από την δεξιά πλευρά του δρόμου, έχει διαστάσεις 7x7 και χωρίζεται σε μόνο δύο δωμάτια! Είναι χτισμένο το 1929 











Στην απέναντι πλευρά της ίδιας οδού, υπάρχει σπίτι χτισμένο την ίδια περίοδο με το προηγούμενο. Συγκεκριμένα χτίστηκε το 1928 από τον εποικισμό. Στο εσωτερικό του, έχει 2 υπνοδωμάτια, μία κουζίνα και ένα σαλόνι.
Στην οδό Στοΐδη, στη συνέχεια, συναντούμε ένα σπίτι χτισμένο το 1928, από τον εποικισμό, χωρισμένο σε 2 δωμάτια, ένα σαλόνι και μια μικρή κουζίνα (όλο μαζί 50 τ.μ)







Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα πολλά σπίτια της ίδιας περιόδου, τα οποία όμως είναι ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα και σε μια μέτρια κατάσταση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου